Vitamines en mineralen

 

11 Essentiële vitamines en mineralen die uw lichaam nodig heeft

 

Sinds onze kindertijd hebben we constant gehoord over vitamines en mineralen en hoe belangrijk ze zijn voor onze gezondheid, maar we hebben nooit de tijd genomen om te begrijpen en te leren, hoe ze ons precies zullen helpen. De meest efficiënte manier om al deze essentiële zaken in ons lichaam te krijgen, is door een gezond en uitgebalanceerd dieet te volgen.
Vitaminen en mineralen zijn er veel, maar er zijn er enkele die een beetje belangrijker zijn dan andere, dus de volgende zijn de 11 meest essentiële vitaminen en mineralen, samen met hun voordelen en ook waar ze worden gevonden, zodat je ze kunt gebruiken om een gezond leven te leiden .

1) Calcium –
Calcium is uiterst essentieel voor het menselijk lichaam omdat het helpt bij het behoud van gezonde botten en tanden. Het is de meest geconsumeerde vorm van mineralen omdat het aanwezig is in melk, yoghurt, kaas en ook tofu.

2) IJzer –
IJzer is een van de essentiële mineralen als het gaat om het behouden van gezonde rode bloedcellen (RBC’s) in het lichaam. Het is ook van vitaal belang voor het opbouwen van gezonde spieren in het lichaam op natuurlijke wijze zonder gebruik te maken van externe supplementen. Spinazie, bonen, linzen en zelfs bewerkte voedingsmiddelen zoals cornflakes zijn geweldige manieren om dit mineraal te verkrijgen.

3) Vitamine A –
Vitamine A is een van de belangrijkste dingen als het gaat om het behoud van een gezond gebit, huid en ogen. Ze worden overvloedig aangetroffen in zoete aardappel, wortel en andere soortgelijke gepigmenteerde groenten. De rijkdom van de vitamine is ook te vinden in vlees, vooral in delen van de lever.

4) Vitamine B –
Vitamine B is zo’n vitamine die te vinden is in onverwerkte voedselproducten zoals aardappelen, banaan, bonen, chili peper en vooral volle granen.

Vitamine B is verantwoordelijk voor de energieproductie in ons lichaam, die op zijn beurt het immuunsysteem systematisch helpt.

5) Vitamine C –
Vitamine C is zeer nuttig omdat het helpt de bloedvaten te versterken en de natuurlijke huid zijn elasticiteit geeft. De meest voorkomende vrucht met overvloedige vitamine C is oranje. Afgezien van sinaasappel, groene paprika, aardbeien, kiwi en meloen zijn ook rijke bronnen van vitamine C.

6) Vitamine D –
Het is algemeen bekend dat vitamine D essentieel is voor het menselijk lichaam omdat het helpt om sterke, gezonde botten te behouden. Als je dagelijks een overmatige hoeveelheid tijd in de zon doorbrengt, heb je er waarschijnlijk veel van omdat de zon een uitstekende bron van vitamine D is. Eieren, paddenstoelen en vissen zijn ook geweldige bronnen om dit te verkrijgen vitamine.

7) Vitamine E –
Vitamine E is een van de belangrijkste essenties die een menselijk lichaam nodig heeft, omdat het helpt bij de bloedsomloop door het lichaam. De meest populaire vorm en gemakkelijke manier om deze vitamine te verkrijgen is door de dagelijkse consumptie van amandelen en tomaat.

8) Vitamine K –
Dit is een dergelijke vitamine die onlangs veel belang heeft gekregen omdat het bekend is om te helpen bij de zuivering van bloed, wat er weer voor zorgt dat we een gezondere huid hebben. Deze vitamine helpt de bloedstolling af te breken en wordt ook sterk aanbevolen voor mensen met hartproblemen. Vitamine E wordt vaak aangetroffen in groene bladgroenten zoals spinazie, broccoli en de belangrijkste van alle boerenkool.

9) Omega-3 –
Omega-3 is een van de beste mineralen als het gaat om het helpen van de hersenen om sneller te stimuleren en ook om een goede cardiovasculaire gezondheid te behouden. Omega-3 is het gezonde vetzuur dat te vinden is in vissen en andere zeevruchten.

10) Chroom –
Chroom speelt het [deel van glucose in het lichaam, wat betekent dat het uitermate goed is voor het leveren van energie aan de cellen wanneer dat nodig is. Te veel chroom is niet goed, maar regelmatig voldoende groenten, kruiden en volle granen eten moet voldoende zijn.

11) Zink –
Zink is een van de essentiële mineralen als het gaat om het behoud van goede immuniteit in het lichaam en het helpt ook bij groei en vruchtbaarheid. Een van de beste manieren om zink te consumeren is door het eten van vis en voor de vegetariërs die spinazie eten, bonen en het beste van alles, pure chocolade zal het lukken.